Va ser el matrimoni entre Charles Ducup de Saint Paul, oficial d’artilleria, amb Camille Bardou-Job, el que va donar lloc a la construcció del castell. Camille era filla d’un ric propietari de la fàbrica de paper de cigarret, situada al carrer Emile Zola de Perpinyà: Pierre Bardou-Job. Aquest s’havia fet amic d’un famós arquitecte danès V.D. Petersal. Amb Charles Ducup, van encarregar la construcció del castell que va començar entre 1890 i 1892. Després de la mort del seu marit, Camille Ducup, infermera, va desplegar molts coneixements i dedicació per fer-se útil. Durant la guerra del 14-18, per exemple, va rebre i atendre molts soldats ferits que vingueren a convalescència al castell, després d’haver estat ingressats a l’hospital de Perpinyà.
Morta el 3 de març de 1934, la successió de Camille Ducup va plantejar el problema de la divisió entre els set hereus. El problema de la divisió entre els set hereus. La decisió de vendre-ho tot per parcel·les es va prendre el 24 de juliol de 1937. El senyor Jean-Jules Ducup, un dels fills, havia anat a expressar al llavors bisbe, mossèn Bernard, el desig que el castell i les seves 5,5 hectàrees estiguessin al servei de la diòcesi. Aleshores, mossèn Bernat, que ell mateix vivia molt malament, es va ressentir de la idea que els futurs sacerdots fossin formats en un castell.
Un regal inesperat d’un milió de francs (aleshores) rebut d’una vídua d’un destil·lador de Rivesaltes, el va fer acceptar la proposta. Per tant, les obres d’ampliació van començar a la tardor de 1937. El seminari menor es va instal·lar a partir de 1938. Després d’haver escapat de la requisa durant la Segona Guerra Mundial, el seminari menor va veure, tanmateix, arribar a finals de maig de 1944 un esquadró de soldats alemanys amb vehicles militars que camuflaven sota els arbres.
https://g.co/kgs/xenQQ5
19 Likes
Hi @HUMBERTO_V , Grazie della storia di questo castello, molto diverso dagli altri. Il castello sembra riporti i colori della bandiera francese.
Grazie di avere condiviso storia e foto.
1 Like
@DENIT33 muchas gracias, que buen comentario!
1 Like
Hola @HUMBERTO_V muy lindas fotos las que nos compartiste , te consulto tuviste oportunidad de pasear por dentro del castillo, y si pudiste hacerlo, que es lo que mas te gusto del castillo en su interior. En Argentina tenemos varios edificio con ese estilo Frances de fines del siglo XIX, como es el caso del museo del agua en la ciudad de Buenos Aires.
Saludos Farid, desde Tierra del Fuego, Argentina
For the case that has difficulty, in reading my answer, in the upper right part of the screen, in the drop-down menu of languages, you can select the language, in which you want to read the post.
1 Like
@FaridTDF increíble el parecido, pude pasear por los jardines exteriores, no estaba abierto al público en ese momento.
Encontré esta magnífica cabaña, muy acorde con el lugar. Te invito a que conozcas a la famila Bardou (JOB) de Perpiñan, en Francia , inventores de las cajetillas de papel de fumar . Podrían hacer una película de esta família perfectamente. Muy contento de recibir un comentario tuyo.
1 Like
@FaridTDF podrías decirme el nombre del arquitecto del Museo del agua? Gracias.
Hola @HUMBERTO_V , si es un gusto poder compartirte un poco mas de información de este hermoso edificio, con una fachada extraordinaria y con un buen gusto exquisito, demostrando siempre que la funcionalidad puede estar de la mano con el arte arquitectónico.
Los arquitectos locales fueron Juan Antonio Buschiazzo, Adolfo Buttner y Carlos Altgelt y la supervisión del proyecto estuvo a cargo del sueco Carlos Nystromer. Te digo que cualquiera que pasa por la calle corrientes es seguro que tuerce la cara para mirarlo aunque sólo vea un poco el color lo imponente te llama la Atencion y seguro que te queda dando vueltas en la cabeza el querer visitarlo por dentro, lo cual pude hacer despues de muchos intentos.
Palacio de Aguas Corrientes
Saludos Farid.
1 Like
Se ve muy bien la casita y especial para ser utilizada en la cajetilla de una caja de fósforos @HUMBERTO_V que pena que no esté abierto el edificio, se ve extraordinario
Saludos Farid.