Magyarországon, azon belül is Budapesten élek. Szombaton elhatároztam (barátaim javaslatára), hogy befizetek egy 3 órás Budapest Grand City tour városnézésre a [REDACTED].
Nagy élmény volt. Egy autóval utaztam körbe Budapestet. André volt a driverguide. Ő francia származású és 4 nyelven beszél. Kértem, hogy magyar nyelven tartsa az idegenvezetést. Megnehezítettem a dolgát mivel az elmúlt 15 évben összesen hárman kérték tőle ezt a nyelvet. Fantasztikusan negálta a helyét! A túra alatt olyan információkat tudtam meg Budapestről, amiről fogalmam sem volt pedig már itt lakom 40 éve. ?
Gondoltátok volna, hogy a Margitsziget alatt 10 hőforrás található?
Gondoltátok volna, hogy a Gellérthely belsejében egy hatalmas víztározó rejtőzik?
Gondoltátok volna, hogy a Parlament épülete ugyan akkora, mint a Brit parlamenté?
Gondoltátok volna, hogy a Budai várban a Halászbástya mellett található két épület több, mint 600 éves?
Még sorolhatnám az érdekesebbnél érdekesebb információkat de, akkor még legalább öt oldalt írhatnék.
Az útvonal során láttam a zsidónegyedet, Vásárcsarnokot, Vajdahunyad várat, Hősök terét, Budai várat, Halászbástyát, Citadellát és még számos érdekes helyet. Ha Budapesten jártok érdemes egy ilyen útra elmenni, megéri.
our). Sok mindent ismerek a fővárosban, de kíváncsi voltam, hogy mit tud mondani egy idegenvezető. Egy autóval mentünk körbe Budapesten. A Driver guideom egy francia származású úriember volt, aki négy nyelven beszélt és már 40 éve él Magyarországon. Kérésemre magyarul tartotta az idegenvezetést (lehetet volna, még angolul, franciául vagy németül). Elindultunk a Lánchíd lábától és utunk során megnéztük a Vásárcsarnokot, Hősök terét,Városligetet, Budai várat, Mátyás templomot, Halászbástyát és végezetül a Citadellát. Utunk során olyan érdekességeket tudtam meg fővárosunkról, hogy 1838 Budapest pesti része szinte teljesen megsemmisült az akkori árvízben. Utána 1 méterrel megemelték a pesti rész alapjait, hogy máskor áradás esetén ne kerüljön víz alá a város. Ezek mellett André az idegenvezető megmutatta a Budai várban azokat az épületeket, amelyek több, mint 600 évesek. Elmesélte, hogy a magyar Parlament területe megegyezik a brit parlament területével. Ezek mellett még számos információt osztott meg velem a város utcáiról, épületeiről, látnivalóiról. Az utazásunk végén rá kellett jönnöm, hogy Budapesti lakos létemre keveset tudtam a hazám fővárosáról. Köszönöm az idegenvezetést Andrénak és a Cityramanak.
Ha csak rövid időd van [REDACTED], akkor ajánlom neked is ezt az autós városnézést, mert a fontosabb helyeken megállva (tudsz képeket készíteni) megnézheted Budapest legfontosabb nevezetességeit és betekintést nyerhetsz az itt élők életébe.
I have just released your post from the Spam Filters. I would like to apologize for your post being marked as spam. Our filters run 24/7 and they can be a little harsh at times.
Just to let you know, I have redacted the website that you have shared. When adding a link to a place, it is best if you add the link of the place on Google Maps.
P.S.: As a reminder, the Local Guides program is for individuals who contribute to Google Maps who like to help others to discover and explore their world. Connect itself is a place where all Local Guides gather from around the world as individuals to exchange ideas, give input and help each other. It is strictly forbidden to represent any organization or company and keep in mind that this would lead to removal from the program. It is also forbidden to advertise other businesses. If you want to add a link to a certain place, it is best to use Google Maps for this purpose.