(This list includes First Chennai railway station, World war memories, famous temples, Oldest university, Museums, entertainment etc)
Before I became a Local guide, I never knew such places existed within my city. I was only aware of a handful of familiar places, therefore I always wanted to visit places that are outside my city and country.
But after becoming a local guide every day I am discovering new places within my city. Hope my list will increase soon and I welcome other local guides to share their discoveries.
Therefore being a local guide is a great privilege to discover our own neighbourhood!!!
I wish all the Local guides who are involving in this noble task and also invites you all to visit Chennai, India.
Cześć @JohnPeter No dokładnie mam to samo! Jestem lokalnym przewodnikiem od sierpnia 2018 roku i odkrywam moje miasto. Niezauważalne okazało się ważne, do tego historia wygląda z każdego zaułka .Napisałeś to, co żyje w moich myślach Pozdrawiam serdecznie Danuta
@JohnPeter Wow… very useful link, i have bookmarked it. I spend lot of time to find day out locations in Chennai. I haven’t visited so many locations in your list. Shared it with my biking friends really usefull link sir. I’ll share few other locations in Chennai what I have visited.
Cześć @JohnPeter dziękuję. Piękne miejsca, wspaniała historia sięgająca stuleci, najzdrowsza kuchnia na świecie, mili, uprzejmi ludzie - tak widzę Twój kraj
Podobno na dworze cesarskim żaden posiłek nie mógł się powtórzyć w ciągu roku. Aż trudno wyobrazić sobie to bogactwo menu!
Pozdrawiam z zaśnieżonej Polski Miłego dnia Danuta
dzięki moja droga z @user_not_found @ Polski, jest to piękny, ośnieżony kraj. do tej pory nie miałem tak wspaniałego doświadczenia. Jesteś Lucky, Hope, aby zobaczyć wiele aktualizacji i zdję
@KatyaL Przepraszam za lakoniczność opisu, ale nie jest to miejsce szczególnej uwagi: rozległy trawnik, na którym rośnie kilka starych drzew, dosadzono krzewy, postawiono kilka ławek wzdłuż chodnika i ułożono ścieżkę rowerową.Może to jest najsilniejszy akcent całego terenu.Jest to ulubione miejsce spacerów właścicieli psów z okolicy. Ze względu na zagrożeniami wylania z pobliskiej rzeki nie ma tu boiska ani placu zabaw. To samo miejsce, inne ujęcie. Pozdrawiam Danuta